Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Amandel-rozijnen brood recept
Amandel-rozijnen brood recept

Amandel-rozijnen brood


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Doe het meel en het water in de broodmachine. Stel het programma in op volkorenbrood en medium korst. Start de machine. Na ca. 1 uur geeft het programma het signaal voor toevoegen van extra ingrediŽnten. Voeg dan de honing, amandel en rozijnen toe. De rozijnen niet laten wellen van te voren. Sluit de machine weer en laat het programma verder gaan tot het einde. Laat het brood even afkoelen in de machine. Haal het uit het bakblik en bewaar het in huishoudfolie, in de broodtrommel. Zelf maak ik liever een kleiner brood van 455 gram meel. Onze broodmachine beschikt niet over een programma voor deze hoeveelheid (1 pound = 1 lb = 455 gram). De hoeveelheden van de ingrediŽnten in dit geval delen door 1,5 en de machine stoppen wanneer er nog een baktijd van 20 minuten in het display staat aangegeven.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit amandel-rozijnen brood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Tjakka, chia!
  De populariteit van chia reikt inmiddels verder dan de natuurwinkel. We hebben namelijk ontdekt dat slechts een paar zaadjes al een enorme boost aan eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetzuren geven. Bovendien kan het helpen bij afvallen omdat het een vol gevoel geeft. Maar deze Superman onder de superfoods kan helaas ook negatieve gezondheidseffecten teweegbrengen.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven