-
Ik laat de peren 3 uur stoven met kaneelstokje en pakje vanillesuiker en beetje bessensap of rode wijn. Later bind ik het kookvocht met wat aardappelmeel zodat het lobbig is en dan af laten koelen.
Jantje gaf dit recept 4/5 sterren
-
Ik kook de peren in water incl. 2 kaneelstokjes.
Vervolgens 4 uur laten stoven op het laagste pitje.
Ze worden heel mooi rood en smaken heerlijk.
Dus alleen water en 2 kaneelstokjes.
Karin gaf dit recept 4/5 sterren
-
Mijn Oma en moeder maakten het op dezelfde wijze.
Heel erg bedankt het herleeft weer.
Marian gaf dit recept 5/5 sterren
-
Gewoon in de gluhwein stoven met wat sinaasappelsap, wat aardbeien, limonadesiroop erbij en naar smaak suiker toevoegen!
Petra gaf dit recept 5/5 sterren
-
Kaneel en kruidnagelen naar smaak? Wat is dan de minimum en maximumhoeveelheid? Per hoeveel peertjes aan gewicht? Ik heb geen idee.
Graag wat specifiekere info.
Theun Klijnstra gaf dit recept 5/5 sterren
-
Peertjes schillen, in stukjes snijden, suiker over strooien. de peertjes in gesloten pot enkele uurtjes laten staan. kaneel in doen om dan in eigen nat te stoven.super lekker!
Kristine gaf dit recept 5/5 sterren
-
Laat de peren een nacht opstaan op een ... ouderwets olie stel. Pas aan het eind voeg ik een glas port erbij. Dan heerlijk laten afkoelen met de deksel op de pan. Heerlijk!
Ton van Gaalen gaf dit recept 5/5 sterren
-
Heerlijk! Even koken en dan een sudderplaatje eronder. En ik doe half wijn half water en laat het aan het einde indikken. Heerlijk bij vanille ijs!
Tonnie Buitink gaf dit recept 5/5 sterren
-
Als ik stoofpeertjes maak, zet ik ze nooit op met water.
Ik gebruik alleen 100 ml. rode wijn, 100 gram perenrood-suiker en een kneepje verse citroen op 1 kilo Gieser Wilderman, heerlijk!
Probeer het eens. Groetjes, Coby Jeijsman, Rotterdam
Coby Jeijsman gaf dit recept 5/5 sterren
-
Super bedankt voor het recept! In plaats van een kaneelstokje heb ik kaneelpoeder gebruikt. Is dat ook goed?
groetjes Imke
Imke gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik maak het bijna op dezelfde manier en weet dat het een heerlijk recept is. Dus traditioneel ... weer heerlijke ouderwets klaargestoofde peertjes!
Riekie gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ze zijn HEERLIJK straks lekker bij Goede Tijden met slagroom en een beetje chocolade.
Linda gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb met kerst dit heerlijke recept gemaakt en kreeg alleen maar lof. Bedankt Lieneke
Lief gaf dit recept
5/
5 sterren