Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pruimencompote recept
Pruimencompote recept

Pruimencompote


Ingrediënten


printad
1

Bereidingswijze


Laat de pruimen in voldoende lauw water ca. 12 uur wellen. Was de citroen en snijd heel dun het gele deel van de schil eraf. Pers de citroen uit. Doe de gewelde pruimen met het welwater in een pan en breng aan de kook. Voeg de citroenschil toe, de kruidnagels, de kaneel en de suiker. Laat met de deksel op de pan ca. 1 uur zachtjes garen. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Zo nodig nog eens wat water toevoegen. Verwijder de citroenschil en de kruidnagels. Voeg tot slot het citroensap toe, breng op smaak met eventueel nog wat extra suiker, roer nog eens goed door en laat de compote wat afkoelen. Serveer hem echter warm.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit pruimencompote recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.




Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Column
    Lees de column van Hilde Geef mij je hart
    Op een of andere manier zijn ze vooral populair voor op pizza's: artisjokken. Dan liggen ze gezellig met wat geroosterde paprika, champignons of broccoli bovenop. Maar je kunt zo veel meer met artisjokharten. Je moet alleen even weten wat.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven