Pruimencompote

Pruimencompote

print
Delen


Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.Onze feestfavorieten voor Pasen. Bekijk ze allemaal.

Ingrediënten



Bereidingswijze

Laat de pruimen in voldoende lauw water ca. 12 uur wellen. Was de citroen en snijd heel dun het gele deel van de schil eraf. Pers de citroen uit. Doe de gewelde pruimen met het welwater in een pan en breng aan de kook. Voeg de citroenschil toe, de kruidnagels, de kaneel en de suiker. Laat met de deksel op de pan ca. 1 uur zachtjes garen. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Zo nodig nog eens wat water toevoegen. Verwijder de citroenschil en de kruidnagels. Voeg tot slot het citroensap toe, breng op smaak met eventueel nog wat extra suiker, roer nog eens goed door en laat de compote wat afkoelen. Serveer hem echter warm.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit pruimencompote recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Laat uw reactie achter