Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Kook de in de schil.
    Los de met wat suiker op in 1 deciliter lauwe .
    Zet dit gistmengsel 10 minuten op een warme plaats.
    Als de gekookt zijn, moeten ze worden geschild en fijngestampt.
    Zeef de in een kom en maak in het midden een kuiltje.
    Als het gistmengsel 10 minuten heeft gestaan, kan dit in het kuiltje worden gegoten.
    Voeg de , de rest van de lauwe , het en de toe en kneed hier een soepel deeg van.
    Bestuif het deeg met , dek het af met een schone theedoek en laat het 1 uur op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is.
    Schenk 5 tot 6 cm (of frituurvet) in de pan.
    Maak van het gerezen deeg koeken van 2 cm dik en leg deze in de hete .
    Bak de koeken aan beide kanten goudbruin en strooi er wat over.
    Bestrijk de lángos met uitgeperste knoflook of met zure room en gemalen kaas.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en olie
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Hongaarse Lángos heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET

Deze ga ik binnenkort proberen. Maar als een Hongaar deze 5 sterren geeft moet het goed zijn! We will let you know BALATON 4 EVER
Jelle D 3 januari 2016
Beste Daniel, Lángos ken ik, maar heb ze nog nooit zelfgemaakt, vandaar dat ik kijk naar het recept. Ook jouw knoflookolie ga ik zeker maken. Groet, Peter de Haan
Peter de Haan 2 juli 2014
Klinkt goed ga het de volgende keer zeker proberen. Dank je voor de tip! mvg Jacko
jaccor 3 april 2013
Hallo ik kom uit Hongarije en ik heb nog een goede tip voor het bestrijken dat is je pakt een klein schaaltje en wat knoflook en wat olie. Je knijpt de knoflook uit met een pers en je laat het in het ... Lees reactie
Daniel Ocsai 1 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1445 kcal
72%5780 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
80 g.
31%320 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hongaarse Lángos