AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Grootmoeders rabarbermoes

12

Ingrediënten

Bereidingswijze

Grootmoeders rabarbermoes recept Verwijder de bladeren, het onderste deel van de stelen en de aangestoken plaatsen. Was de stelen zeer goed. Schil ze niet af. Snijd de rabarber in stukken. Zet deze op met een bodempje water. Kook ze in 10 minuten gaar. Meng het aardappelmeel met water tot een dun papje en bind hiermee de moes tot ongeveer "vla"-dikte. Roer het krijt door de moes en maak dit verder op smaak met suiker. NB: Het lukt mij de laatste tijd erg moeilijk om aan zuiver krijt te komen. Ik maak de rabarbermoes dan maar zonder. Dit gaat ook. Mijn moeder vertelde mij dat het krijt was om zich aan een stofje in de rabarber te binden dat anders slecht is voor de botten.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit grootmoeders rabarbermoes recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 8 recensies

  • Bij de reacties zegt Sandra dat zuiver krijt ook wel natriumcarbonaat is maar dit klopt niet. Zuiver krijt is Calciumcarbonaat. Natriumbicarbonaat is zuiveringszout (baking soda)
  • Ik haal zuiver krijt bij ons in een gezondheidswinkel.
  • Het krijt (=kalk) voeg je toe om het oxaalzuur wat te neutraliseren. Op die manier hoef je ook niet zoveel suiker toe te voegen. Gebruik ongeveer een theelepel krijt per kilo rabarber. Toevoegen als de rabarber gekookt is en "uit elkaar valt".
  • Zo heb ik het ook van mijn moeder geleerd met opgeklopt ei wit dat is heerlijk. Probeer het maar heel lekker.
  • Bedankt voor het recept! Zuiver krijt (of natriumbicarbonaat) kun je bij de apotheek kopen.
  • Binden is absoluut niet nodig, laat de moes gewoon wat inkoken. Je kan naar hartelust variŽren: voeg wat aardbeien toe, en/of wat krenten. Succes!
  • Hallo bedankt voor de tip. Groetjes judith
  • Hallo. Ik maak mijn rabarber niet af met zetmeel maar met een opgeklopt eiwit/met suiker. Mijn kinderen zijn er dol op en vragen mij dan ook elke week om eigen rabarbermoes. Die uit de potjes willen ze dus ook niet meer. Ik zou zeggen probeer het zelf ook eens. Ik gebruik 1 eiwit per kilo. Eet smakelijk.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /