Grootmoeders rabarbermoes

Grootmoeders rabarbermoes

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Verwijder de bladeren, het onderste deel van de stelen en de aangestoken plaatsen. Was de stelen zeer goed. Schil ze niet af. Snijd de rabarber in stukken. Zet deze op met een bodempje water. Kook ze in 10 minuten gaar. Meng het aardappelmeel met water tot een dun papje en bind hiermee de moes tot ongeveer "vla"-dikte. Roer het krijt door de moes en maak dit verder op smaak met suiker. NB: Het lukt mij de laatste tijd erg moeilijk om aan zuiver krijt te komen. Ik maak de rabarbermoes dan maar zonder. Dit gaat ook. Mijn moeder vertelde mij dat het krijt was om zich aan een stofje in de rabarber te binden dat anders slecht is voor de botten.
Bron: © van mijn moeder geleerd en die weer van haar moeder....

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit grootmoeders rabarbermoes recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (8)

Gemiddelde score 9.5 / 10 in 8 reacties
 • Bij de reacties zegt Sandra dat zuiver krijt ook wel natriumcarbonaat is maar dit klopt niet. Zuiver krijt is Calciumcarbonaat. Natriumbicarbonaat is zuiveringszout (baking soda)
  Anneke Martens gaf dit recept 5/5 sterren
 • Ik haal zuiver krijt bij ons in een gezondheidswinkel.
  Oomens gaf dit recept 5/5 sterren
 • Het krijt (=kalk) voeg je toe om het oxaalzuur wat te neutraliseren. Op die manier hoef je ook niet zoveel suiker toe te voegen. Gebruik ongeveer een theelepel krijt per kilo rabarber. Toevoegen als de rabarber gekookt is en "uit elkaar valt".
  Gerard gaf dit recept 5/5 sterren
 • Zo heb ik het ook van mijn moeder geleerd met opgeklopt ei wit dat is heerlijk. Probeer het maar heel lekker.
  gaf dit recept 5/5 sterren
 • Bedankt voor het recept! Zuiver krijt (of natriumbicarbonaat) kun je bij de apotheek kopen.
  Sandra gaf dit recept 4/5 sterren
 • Binden is absoluut niet nodig, laat de moes gewoon wat inkoken. Je kan naar hartelust variŽren: voeg wat aardbeien toe, en/of wat krenten. Succes!
  Jet gaf dit recept 4/5 sterren
 • Hallo bedankt voor de tip. Groetjes judith
  gaf dit recept 5/5 sterren
 • Hallo. Ik maak mijn rabarber niet af met zetmeel maar met een opgeklopt eiwit/met suiker. Mijn kinderen zijn er dol op en vragen mij dan ook elke week om eigen rabarbermoes. Die uit de potjes willen ze dus ook niet meer. Ik zou zeggen probeer het zelf ook eens. Ik gebruik 1 eiwit per kilo. Eet smakelijk.
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter