Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde courgette met kippengehakt recept
Gevulde courgette met kippengehakt recept

Gevulde courgette met kippengehakt


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de courgettes in de lengte doormidden, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees bijna los van de schil. Bestrooi de snijvlakken met een snufje zout, wrijf er wat olie over en zet ze met het snijvlak naar beneden, met de deksel op de koekenpan gedurende 5 minuten op een laag vuurtje om warm te worden. Klop de eieren los en schenk de helft hiervan over het losgemaakte gehakt. Doe ook de knoflook erbij. Roer pepers, tomatenketchup, selderij en broodkruim door het gehakt en vermeng alles goed. Maak op smaak met soyasaus, peper, assemwater en zout en vul hiernee de courgettehelften. Doe een laagje water in een ovenschaal en leg hierin de courgette. Vermeng de rest van de olie met het resterende ei en schep dit over de courgettes. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 250 graden Celcius en bak de courgette totdat deze gaar en mooi bruin gekleurd is. Garneer met een takje peterselie en serveer bij witte rijst of bahmi.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde courgette met kippengehakt recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Smakelijk eten
    Tekst

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven