Gevulde courgette met kippengehakt

Gevulde courgette met kippengehakt

print
Delen

Ingrediënten



Bereidingswijze

Snijd de courgettes in de lengte doormidden, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees bijna los van de schil. Bestrooi de snijvlakken met een snufje zout, wrijf er wat olie over en zet ze met het snijvlak naar beneden, met de deksel op de koekenpan gedurende 5 minuten op een laag vuurtje om warm te worden. Klop de eieren los en schenk de helft hiervan over het losgemaakte gehakt. Doe ook de knoflook erbij. Roer pepers, tomatenketchup, selderij en broodkruim door het gehakt en vermeng alles goed. Maak op smaak met soyasaus, peper, assemwater en zout en vul hiernee de courgettehelften. Doe een laagje water in een ovenschaal en leg hierin de courgette. Vermeng de rest van de olie met het resterende ei en schep dit over de courgettes. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 250 graden Celcius en bak de courgette totdat deze gaar en mooi bruin gekleurd is. Garneer met een takje peterselie en serveer bij witte rijst of bahmi.
Bron: © Lekturama

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gevulde courgette met kippengehakt recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter