AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Gekonfijte tomaten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Gekonfijte tomaten recept Haal het steeltje van de tomaten en snijd in de andere kant een kruis. Breng een pan met water aan de kook en doop daarin de tomaten gedurende 10 tot 15 seconden. Trek vervolgens het vel van de tomaten. Snijd ze in vier delen en haal alle pitjes er uit. Leg ze met de vleeskant naar boven op een ovenvaste schaal en bestrooi ze met wat suiker, peper en zout. Maak de knoflook schoon en snijd ze in dunne plakjes. Leg een plakje op elk stukje tomaat. Zet de schaal gedurende 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 90║C. Draai de tomaten voorzichtig om en zet ze nog eens 1 uur en 15 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven en laat de tomaten afkoelen. Doe de tomaten met behulp van een spatel in de glazen pot en vul de pot tot aan de rand met olijfolie. Sluit de pot af en zet ze in de koelkast. Na een dag of vijf kunt u de tomaten gebruiken. Zeer lekker bij pasta, salades, enzovoorts.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gekonfijte tomaten recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /