Gekonfijte tomaten

Gekonfijte tomaten

print
Delen


Open nu een tip >Elke dag een kerstdinertip!
PLUS ziet graag dat ieder gezinslid een handje meehelpt met Kerst en introduceert daarom het Iedereen-doet-mee-kerstdiner. Doe inspiratie op, vind leuke recepten en ontdek hoe iedereen een handje kan meehelpen!

Ingrediënten



Bereidingswijze

Haal het steeltje van de tomaten en snijd in de andere kant een kruis. Breng een pan met water aan de kook en doop daarin de tomaten gedurende 10 tot 15 seconden. Trek vervolgens het vel van de tomaten. Snijd ze in vier delen en haal alle pitjes er uit. Leg ze met de vleeskant naar boven op een ovenvaste schaal en bestrooi ze met wat suiker, peper en zout. Maak de knoflook schoon en snijd ze in dunne plakjes. Leg een plakje op elk stukje tomaat. Zet de schaal gedurende 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 90șC. Draai de tomaten voorzichtig om en zet ze nog eens 1 uur en 15 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven en laat de tomaten afkoelen. Doe de tomaten met behulp van een spatel in de glazen pot en vul de pot tot aan de rand met olijfolie. Sluit de pot af en zet ze in de koelkast. Na een dag of vijf kunt u de tomaten gebruiken. Zeer lekker bij pasta, salades, enzovoorts.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gekonfijte tomaten recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Laat uw reactie achter