Gekonfijte tomaten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Haal het steeltje van de en snijd in de andere kant een kruis.
  2. Breng een pan met water aan de kook en doop daarin de gedurende 10 tot 15 seconden.
  3. Trek vervolgens het vel van de .
  4. Snijd ze in vier delen en haal alle pitjes er uit.
  5. Leg ze met de vleeskant naar boven op een ovenvaste schaal en bestrooi ze met wat , en zout.
  6. Maak de knoflook schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  7. Leg een plakje op elk stukje tomaat.
  8. Zet de schaal gedurende 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 90ºC.
  9. Draai de voorzichtig om en zet ze nog eens 1 uur en 15 minuten in de oven.
  10. Haal de schaal uit de oven en laat de afkoelen.
  11. Doe de met behulp van een spatel in de pot en vul de pot tot aan de rand met olijfolie.
  12. Sluit de pot af en zet ze in de koelkast.
  13. Na een dag of vijf kunt u de gebruiken.
  14. Zeer lekker bij pasta, salades, enzovoorts.
25
25
25

Variaties op Gekonfijte tomaten

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gekonfijte tomaten
VariatieAantalGang
Wortelmousse met koriander, rauwe ham en gekonfijte tomaten1Hapjes
Salade van farfalle met gekonfijte tomaten1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3 kcal
0%18 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gekonfijte tomaten