MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Gekonfijte tomaten

Gekonfijte tomaten recept

Ingrediënten

Bereidingswijze

Haal het steeltje van de tomaten en snijd in de andere kant een kruis. Breng een pan met water aan de kook en doop daarin de tomaten gedurende 10 tot 15 seconden. Trek vervolgens het vel van de tomaten. Snijd ze in vier delen en haal alle pitjes er uit. Leg ze met de vleeskant naar boven op een ovenvaste schaal en bestrooi ze met wat suiker, peper en zout. Maak de knoflook schoon en snijd ze in dunne plakjes. Leg een plakje op elk stukje tomaat. Zet de schaal gedurende 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 90ºC. Draai de tomaten voorzichtig om en zet ze nog eens 1 uur en 15 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven en laat de tomaten afkoelen. Doe de tomaten met behulp van een spatel in de glazen pot en vul de pot tot aan de rand met olijfolie. Sluit de pot af en zet ze in de koelkast. Na een dag of vijf kunt u de tomaten gebruiken. Zeer lekker bij pasta, salades, enzovoorts.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit gekonfijte tomaten recept. Klik hier voor de allergeneninformatie.

Mijn Reactie...

Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /