Bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mengkom

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
    Weeg de ingrediënten van te voren af.
  2. Zet daarna in de vriezer.
  3. Boter in kleine blokjes snijden en in de koelkast plaatsen.

    Bereiding.
    Meng boter, meel en in een mengkom met deeghaak op lage stand.
  4. Kan ook met “koude hand”.
    Als het een droge kruimige massa is geworden, scheutje voor scheutje het koude toevoegen.
    De aangegeven hoeveelheid kan een beetje teveel zijn.
  5. Het moet een soepel deegje worden waarin nog kleine klontjes boter zichtbaar zijn, maar niet al te nat.
  6. Je moet dit van te voren een beetje inschatten.
  7. Gaat het mis dan kan je altijd nog een klein beetje meel toevoegen.
    Een bal van het deeg maken, in folie inpakken en gedurende een half uur in de koelkast laten rusten.
    Daarna een tafel bepoederen met meel en daarop de bal uitrollen tot een lange lap en deze in drieën opvouwen.
  8. Dit hele proces nadat je het deeg een kwartslag gedraaid hebt, nogmaals herhalen. ( met weinig druk uitrollen).
  9. Je hebt nu 9 lagen, in folie pakken en weer een half uur laten rusten.
    Bovenstaand proces nog 2 keer herhalen, waarbij we de laatste keer drie keer in drieën vouwen, zodat de lap uiteindelijk meer dan 2000 lagen heeft.
    Weer een half uur in de koelkast laten rusten.
    Rol nu de deeglap uit tot een breedte van 20 cm en een dikte van ongeveer 3 mm of zoals gewenst.
  10. Je kunt ze later altijd nog verder uitrollen.
    Snijd met een scherp nat koksmes vierkante plakken.
  11. Stapel de plakken met laagjes folie ertussen.
    De bladerdeeg plakjes zijn 4 tot 5 maanden in de vriezer te bewaren en tot 3 dagen in de koelkast.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Bladerdeeg

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bladerdeeg
VariatieAantalGang
Zalm in bladerdeeg4Vis en schaaldieren
Bladerdeeghapjes4Hapjes
Mascarpone- fruittaart van bladerdeeg2Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
107 kcal
5%1712 kcal
Vetten
6 g.
8%96 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
17%48 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
13%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%176 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%32 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bladerdeeg