Bakbanaan

Bakbanaan

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Bakbanaan kun je in toko's kopen of in Surinaamse/Antilliaanse winkels of markten. Let op: om te bakken moet de schil goed bruin zijn met zwarte stukken of bijna geheel zwart. Voel we even of de banaan niet al te zacht is. Hoe rijper, hoe donkerder en zoeter de bananen zijn. Snijd de uiteinden weg en snijd de banaan dwars doormidden. Maak dan één snee in de schil van de banaan, zodat je de schil eraf kunt trekken. Snijd dan de stukken in de lengte in plakken. Verhit wat olie in de koekenpan en bak de plakken banaan ongeveer 3 minuten aan beide kanten of tot ze mooi bruin zijn.

Serveersuggesties

Op de Antillen is een Creools gerecht niet af zonder gebakken bananen. Bakbanaan geldt daar als groente.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit bakbanaan recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (4)

Gemiddelde score 9.5 / 10 in 4 reacties
 • De banaan die ik kocht is nog groen. Kan ik die gebruiken of moet ik ze nog wat laten rijpen?
  Lisette Leendes gaf dit recept 5/5 sterren
 • Het was super lekker.
  Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
 • Hai Inge, Een zeer late reactie van mijn kant, sorry. Ja, dat is inderdaad te gek al die calorieën. Ik heb me blijkbaar vergist. Moest bij een ander recept dat ik wou insturen. Gr. Fabita
  gaf dit recept 5/5 sterren
 • Een halve banaan, 2023 calorieen? Lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Buiten dat: goede basic uitleg, en erg lekker.
  Inge Zeldenrust gaf dit recept 4/5 sterren

Laat uw reactie achter