Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bakbanaan recept
Bakbanaan recept

Bakbanaan


Ingrediënten


14

Bereidingswijze


Bakbanaan kun je in toko's kopen of in Surinaamse/Antilliaanse winkels of markten. Let op: om te bakken moet de schil goed bruin zijn met zwarte stukken of bijna geheel zwart. Voel we even of de banaan niet al te zacht is. Hoe rijper, hoe donkerder en zoeter de bananen zijn. Snijd de uiteinden weg en snijd de banaan dwars doormidden. Maak dan ťťn snee in de schil van de banaan, zodat je de schil eraf kunt trekken. Snijd dan de stukken in de lengte in plakken. Verhit wat olie in de koekenpan en bak de plakken banaan ongeveer 3 minuten aan beide kanten of tot ze mooi bruin zijn.

Serveersuggesties

Op de Antillen is een Creools gerecht niet af zonder gebakken bananen. Bakbanaan geldt daar als groente.

Allergenen Informatie

Voor dit bakbanaan recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Meer Recepten


Recensies


Het recept Bakbanaan heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

  • De banaan die ik kocht is nog groen. Kan ik die gebruiken of moet ik ze nog wat laten rijpen?
  • Het was super lekker.
  • Hai Inge, Een zeer late reactie van mijn kant, sorry. Ja, dat is inderdaad te gek al die calorieŽn. Ik heb me blijkbaar vergist. Moest bij een ander recept dat ik wou insturen. Gr. Fabita
  • Een halve banaan, 2023 calorieen? Lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Buiten dat: goede basic uitleg, en erg lekker.
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Deeglaagjes
    Ik ben een bladerdeegjunkie. Van appelflappen, croissantjes en taarten tot kaasrolletjes en quiches, ik maak het allemaal. Maar echt gezond is bladerdeeg nou niet bepaald; ik schrik elke keer weer van het vetgehalte. Dus de laatste tijd heb ik wat geŽxperimenteerd met filodeeg, het iets minder vette broertje. En met succes.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven