AkkoordWij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site.

Bakbanaan

14

Ingrediënten

Bereidingswijze

Bakbanaan recept Bakbanaan kun je in toko's kopen of in Surinaamse/Antilliaanse winkels of markten. Let op: om te bakken moet de schil goed bruin zijn met zwarte stukken of bijna geheel zwart. Voel we even of de banaan niet al te zacht is. Hoe rijper, hoe donkerder en zoeter de bananen zijn. Snijd de uiteinden weg en snijd de banaan dwars doormidden. Maak dan ťťn snee in de schil van de banaan, zodat je de schil eraf kunt trekken. Snijd dan de stukken in de lengte in plakken. Verhit wat olie in de koekenpan en bak de plakken banaan ongeveer 3 minuten aan beide kanten of tot ze mooi bruin zijn.

Serveersuggesties

Op de Antillen is een Creools gerecht niet af zonder gebakken bananen. Bakbanaan geldt daar als groente.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit bakbanaan recept.
Klik hier voor de allergeneninformatie.

Meer Recepten

Reacties

Dit recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

  • De banaan die ik kocht is nog groen. Kan ik die gebruiken of moet ik ze nog wat laten rijpen?
  • Het was super lekker.
  • Hai Inge, Een zeer late reactie van mijn kant, sorry. Ja, dat is inderdaad te gek al die calorieŽn. Ik heb me blijkbaar vergist. Moest bij een ander recept dat ik wou insturen. Gr. Fabita
  • Een halve banaan, 2023 calorieen? Lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Buiten dat: goede basic uitleg, en erg lekker.
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Nieuwe Recepten
    Nu op ons forum
    Meedoen
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven
    Culinaire Nieuwsbrief
    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /