Asperges met ham en ei en een romige saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de voorzichtig met een dun schiller net onder de kop tot beneden.
  2. De houtachtige uiteinden (± 2 cm) eraf snijden.
  3. De schillen en uiteinden 30 minuten laten koken.
  4. Geen toevoegen.
  5. Niet droog laten koken.
  6. Het kookvocht na afkoeling gebruiken om de in te koken voor optimaal smaakbehoud.
  7. De in een ruime pan met het afgekoelde kookvocht, en een theelepel suiker aan de kook brengen.
  8. Zet het vuur laag en laat de ± 8 á 10 minuten koken (hangt af van de dikte en kwaliteit) Laat ze in de gesloten pan ± nog een minuut of 10 staan om na te garen.
  9. Haal ze voorzichtig uit het vocht en laat ze op een schone theedoek even uitlekken.
  10. Kook ondertussen de hard.
  11. Pel deze en prak ze fijn.
  12. En maak de saus.
  13. De saus:
  14. Doe de in een steelpannetje met wat en vers gemalen , , en de fijngeknipte .
  15. Breng het al roerend aan de kook, laat het heel kort doorkoken.
  16. Voeg de boter toe en laat deze smelten.
  17. Pel de en prak ze met een vork fijn.
  18. Verdeel de over de borden.
  19. Strooi er de kruim en de hamrepen over, verdeel de saus erover.
  20. Een paar sprieten bieslook er bovenop voor het oog.
  21. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Asperges met ham en ei en een romige saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het sausje met de tomatenpuree was heerlijk
Worst 25 april 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
66 kcal
3%264 kcal
Vetten
4 g.
7%16 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
4%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Asperges met ham en ei en een romige saus