Knoflook-olie

Knoflook-olie

print
Delen

IngrediëntenBereidingswijze

Pel en snijd de knoflook in flinterdunne plakjes en voeg deze toe aan de olie.
Laat alles een flinke tijd lekker marineren en je hebt een heerlijk, geurige olie om bv vlees in te braden of voor dressings.

Serveersuggesties

Knoflook wordt gerekend tot een lichtzuur gewas, daardoor kan onder bepaalde omstandigheden in knoflook groei plaatsvinden van de bacterie Clostridium botulinum. Deze omstandigheden kunnen zich voor doen tijdens het zelf inmaken en onjuiste bereiding van verse kruiden en knoflook in olie mengsels. U kunt natuurlijk wel knoflookolie maken, maar gebruik de olie dan binnen een paar dagen.

Allergieinformatie

Op de volgende pagina vindt u de allergie informatie voor dit knoflook-olie recept. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, u dient zelf alsnog goed op te letten dat de te verwerken producten vrij zijn voor de voor u geldende allergenen. Onze allergieinformatie is verbeterd en verrijkt, klik hier voor de geavanceerde allergieinformatie.

Meer Recepten

Reacties (2)

Gemiddelde score 6 / 10 in 2 reacties
  • Had deze ingeving ook toen ik dit recept las!! Het is bekend dat idd het maken van olie met knoflook, maar ook met pepers botulisme kunnen veroorzaken. Het is echter wel mogelijk deze olie te maken en deze binnen 3 ŗ 4 dagen op te maken. Een nadrukkelijke heldere vermelding hiervan is WEL noodzakelijk! Groet Browney
    gaf dit recept 1/5 sterren
  • Levens gevaarlijk dit recept! Op de knoflook kunnen sporen van clostridium botulinum zitten. Een zuurstofarme omgeving is een fijn leefmilieu voor clostridium botulinum, de bacterie die botulisme veroorzaakt, met verlamming, locked-in-syndroom of de dood tot gevolg. Je ziet, ruikt of proeft de bacterie niet en je hoeft er niet veel van binnen te krijgen; 100 gram is genoeg om de complete wereldbevolking om zeep te helpen. Hoogwaardig spul. Als het mis gaat, gaat het dus goed mis.
    Nicky gaf dit recept 5/5 sterren

Laat uw reactie achter