Heerlijke sladressing

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Doe de 5 lepels in een kom of maatbeker.
  2. Voeg 1 eetlepel toe en los deze op in de azijn.
  3. Het is erg belangrijk dit nu te doen later zal de nl.
  4. niet meer oplossen.
  5. Nu dus flink roeren tot echt alle is opgelost.
  6. Proef het even.
  7. Het moet zoet zijn maar je moet het zuur nog wel proeven.

    Snij de knoflook heel fijn.
  8. En strooi hier wat op.
  9. Ook de blaadjes van de en blaadjes van de heel fijn snijden.
  10. Voeg toe aan de .
  11. Laat dit even staan zodat de smaken lekker in elkaar kunnen trekken.

    Voeg vervolgens de olie toe maar doe dit net als een rattenstaartje.
  12. Beetje voor beetje dus.En onder voortdurend kloppen met een klopper.
  13. Je zult zien dat hoe meer olie je toevoegt hoe dikker de dressing gaat worden.
    De dressing moet echt lobbig zijn.
  14. Als het echt goed lukt dan zijn de azijn en olie gemengd.
  15. Soms wil dat echter niet lukken maar de smaak is er niet minder om.

    Ik varieer ook vaak door 100ml en 50 ml olijfolie te gebruiken.
  16. Of ook met een deel walnootolie.

    Een dressing waar vrienden en kennissen voor terug komen.
  17. En steeds zullen vragen of je die sla nog eens maakt.

    Het is ook makkelijk om deze dressing direct in een jampot te maken dan kun je goed schudden en kan hij zo ook de koelkast in.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
27 kcal
1%216 kcal
Vetten
1 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Heerlijke sladressing