MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Fricandeau

Gebruik van Fricandeau

vlees, varkensvlees


Algemene informatie over Fricandeau

Fricandeau is vlees van het varken. Het wordt gesneden uit de ham (staartstuk, bovenbil, spierstuk en dikke lende) van een varken. Voor het vlees worden varkens gehouden op varkenshouderijen. Er wordt steeds kritischer gekeken naar de omstandigheden waaronder dieren worden gehouden en dat geldt ook voor varkens. Het is mager vlees en het bevat weinig bindweefsel en geen harde pezen. Fricandeau wordt verkocht als vlees voor bij de (warme) maaltijd en als vleeswaar op brood. Voor varkensfilet of varkensschnitzel wordt ook wel fricandeau gebruikt. In Amerika wordt zo’n schnitzel van fricandeau in veel gezinnen gepaneerd en gefrituurd gegeten. Het is dan uiteraard geen caloriearm stukje vlees meer te noemen. In Nederland wordt fricandeau ook wel verkocht als schnitzel, zowel naturel als gepaneerd. Over het algemeen wordt fricandeau, ook als het als varkensschnitzel wordt gegeten, opgediend met een saus of volle jus. Varkensvlees bevat belangrijke voedingstoffen, zoals eiwit, vitamine B en mineralen (ijzer en zink). Fricandeau kun je kopen in de supermarkt (voorverpakt) en bij de slager. Vers varkensvlees heeft een blank-roze kleur. Raadpleeg voor de houdbaarheidsdatum de informatie op de verpakking, maar bewaar varkensvlees bij voorkeur niet langer dan 2 dagen in de koelkast. Je kunt fricandeau op de dag van aankoop invriezen. Het vlees is dan nog drie maanden houdbaar.

Enkele gebruiksvormen van Fricandeau

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met Fricandeau



Timers

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /