MijnReceptenboek.nl maakt gebruik van cookies.
Wij gebruiken cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hieronder op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op MijnReceptenboek.nl.

Accepteren

Peultjes

Gebruik van Peultjes

PeultjesV oor gebruik wast u de peultjes. Daarna snijdt u een puntje van de uiteinden. Bij sommige peulen zitten er draden langs de randen. Deze moeten verwijderd worden. Peultjes kunnen gekookt worden in water. De gemiddelde kooktijd is ca. 5 minuten. Door ze te koken, verliezen ze veel van hun smaak. Ze kunnen beter ongeveer 20 minuten gestoofd worden in weinig water, waaraan een klont boter is toegevoegd. Een andere manier om ze te bereiden is de peultjes 1 minuut te blancheren. Daarna kunt u ze verwerken in een salade of in een ovenschotel. U kunt peultjes combineren met alle soorten vlees en vis. Ze smaken ook goed gecombineerd met eiergerechten. U kunt de peultjes ook roerbakken. Peultjes kunnen prima met andere groenten gecombineerd worden. Het is een groente die toegepast kan worden in alle keukens van de wereld.


Algemene informatie over Peultjes

Peultjes zijn de jonge peulen van de doperwtenplant. Ze behoren tot de vlinderbloemigen. De peultjes worden zeer jong geoogst. Dan is de schil nog jong en mals en er heeft zich nog geen vlies in de peul gevormd. De erwtjes zijn nog maar nauwelijks ontwikkeld. Peultjes worden in Nederland geteeld, maar ook aangevoerd uit Spanje en Afrika.

Zowel de schil als de erwten worden gegeten. Ze hebben een zoete smaak. Verse peultjes uit Nederland zijn er in mei en juni. Let u bij uw aankoop op de structuur van de peultjes. De peultjes moeten een frisgroene en knapperige schil hebben. De peulen mogen geen harde draden hebben. De verse peultjes die u in april aantreft, komen uit Spanje en Afrika. In de dunne groene peultjes kunnen soms toch nog wel minuscule doperwtjes worden aangetroffen. U kunt verse peultjes tot maximaal vijf dagen in een open zak in de koelkast bewaren. Voor 200 gram bereide peultjes heeft u 200 tot 250 verse peultjes nodig. Rekent u voor een salade 100 gram peultjes per persoon. Peultjes kunt u ook in pot, blik of diepvries vinden in de supermarkt. U kunt zelf verse peultjes invriezen, door ze eerst kort te blancheren.

Peultjes zijn rijk aan vitaminen B1 en B6, vitamine C en E en mineralen, zoals kalium, calcium en magnesium. Ze zijn erg populair bij vegetariŽrs wegens de hoge voedingswaarde. Peultjes mogen niet rauw gegeten worden omdat ze van nature een giftige stof bevatten die door het koken onwerkzaam wordt. Peultjes in pot en blik en uit de diepvries zijn voorgekookt.

Enkele gebruiksvormen van Peultjes

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met Peultjes



Timers

    Nieuwe Recepten

    Nu op ons forum

    Meedoen

    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven

    Culinaire Nieuwsbrief

    De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten & culinaire nieuwtjes! Schrijf je ook nu in!

    E-mail
    Voornaam
    Achternaam

    /