Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Vol van eigen paasstol

Lees de column van HildeHoera, het is weer bijna tijd voor het paasontbijt! Dit is, samen met het kerstontbijt mijn favoriete ochtendritueel van het jaar. Lekker uitgebreid wakker worden met een croissantje, een gekookt eitje en verse jus, om daarna af te sluiten met een plak zelfgebakken paasbrood. Maar dan wel zonder die gekke sukadestukjes.

Nee, voor mij geen sukade in m'n brood. Doe maar lekker au naturel met wat rozijnen en amandelspijs, dan is het al gek genoeg. Okee, het ziet er vrolijk uit, van die rode en groene confetti in het brood, maar ik blijf toch constant aan die jelly substantie denken, en aan sukadevlees. Dat is niet wat ik wil voor mijn paasontbijt.

En bovendien is een paasbrood, of paasstol (die stiekem gewoon hetzelfde is als kerststol) in al zijn eenvoudigheid het lekkerst, vind ik. Laagje roomboter erop en smullen maar. Of gewoon het spijs lekker uitsmeren over het brood. Alleen heb je dan wel een gat in je brood, maar dat smaakt ook prima.

Dus ik besloot dit jaar een traditioneel paasbrood zónder sukade te maken, naar een recept van Mijnreceptenboek dat grappig genoeg dus onder de naam 'paas- of kerststol' te vinden is. Onder het mom van 'elke heilige feestdag is geschikt voor stol'.

En om niet voor joker te hoeven staan met Pasen zelf ('joh, ik dacht dat jij een stol zou maken, maar deze is gewoon van de supermarkt?' -'Eh ja, het deeg wilde niet rijzen dus het was een soort van deegklomp gebleven die ik maar in 3 plakken kon snijden...) heb ik vorige week alvast proefgedraaid. En dat ging best aardig, moet ik zeggen! Zelfs de vorm leek behoorlijk op een normaal vloerbrood, al zou mijn volgende exemplaar misschien iets hoger mogen zijn. Anders heb je zo'n eindeloze snee brood.

Dus komend weekend sta ik weer in de keuken met mijn gewelde krenten en amandelspijs (nee, die maak ik niet zelf, helaas), terwijl ik met woeste krachten het deeg elastisch genoeg probeer te kneden. Daarmee heb ik een uurtje langer uitslapen wel verdiend en kunnen we na het ontbijt vol energie eieren zoeken.

Vrolijk Pasen!

Bekijk ook

Timing nodig voor tip
Ik ben absoluut geen zeikerd, maar soms gebeuren er dingen in restaurants waar mijn haren recht overeind van gaan staan. Dan ben ik echt geneigd geen fooi te geven, ondanks dat het eten relatief goed was voor de prijs die ik betaal. Kleine onhandigheden kunnen namelijk toch je hele eetbeleving verpesten. Herkenbaar?

Reageren

  • Naam
  • Email
  • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven