Grillen

Grillen is de populaire naam voor grilleren. Grillen is het bereiden van vlees of groente zonder toevoeging van vet op een rooster van een grillpan, een contactgrill, barbecue of onder een grill in de oven. Het vlees , de vis of groente krijgt bij deze bereiding een knapperige bruine korst en een typische grillsmaak. Bij de bereiding is weinig vet nodig.

Je kunt vlees, vis, groente, fruit en zelfs aardappelen grillen. Verwarm de grill, barbecue of oven op grillstand voordat je de voedingsmiddelen ermee bereidt. Je hoeft (in principe) geen olie of vet toe te voegen en als je dat wilt, sprenkel het dan over het product. Als je vlees of groente aan de grill blijft plakken, heb dan geduld. Keer het pas om als het van de grill loslaat.

Lees ook

  • Braiseren
    Braiseren wordt ook wel smoren genoemd. Het is een kooktechniek waarbij je vet of vocht gebruikt om een voedingsmiddel gaar te maken. Dit is ook het geval met stoven (de
  • Snijden
    Het snijden van ingrediƫnten is een van de meest voorkomende handelingen in de keuken. Om goed te kunnen snijden heb je een mes nodig. Een koksmes is een van de belangri
  • Inkoken
    Inkoken is een kooktechniek waarbij vloeistof een dikkere structuur en sterkere smaak krijgt door (sterke) verhitting.