Culinaire Column
- Ik haat sesamzaad
Vaak weet ik wel wanneer er kans is dat mijn Grote Vijand zich ergens in verschuilt. Of het nu een boterhammetje is, een mueslireep of een Aziatisch gerecht: ik weet het, ik ruik het. Al is het er maar één. Maar soms, heel soms, steekt 'ie op een onverwacht moment z'n neus om de hoek en verrast 'ie me onaangenaam: het sesamzaadje. Bah, bah, bah.
Lees meer - Een hele toer (de France)
Het peloton van de ronde der rondes is alweer ruim een week onderweg in La Douce France, dus - als liefhebber van de Tour - wordt het hoog tijd om me nog verder onder te dompelen in Franse sferen. Niet met een simpele baguette met Paturain (ja, is ook fijn), nee: met een echt Frans diner.
Lees meer - Wakker worden!
Leut, pleur, slemp, slobber, troost...zomaar wat benamingen voor het drankje dat miljoenen Nederlanders dagelijks naar binnen gieten. Omdat het lekker is, uit gewoonte, uit verslaving of juist om wakker te worden: koffie. Zelf heb ik eigenlijk niet zoveel met het donkere drankje...
Lees meer
- Home
- Column